top of page

Stressa+framgång?

Att stressa och investera tid i jobbet, är lätt!

Att hitta en balans mellan hem och arbete, DET är svårt!


Det finns en viss attityd eller förlegad föreställning om att det är okej att ha en stressande tillvaro på jobbet, att det gör dig viktigare, att du kanske sliter mer än andra. Och nej, jag menar inte att jobba hårt och mycket, utan om fenomenet stressa! Sällan-får du då något tillbaka i samma utsträckning som det du offrar.

Du är inte mer framgångsrik ju mer du har att göra, tvärtom!

Ditt jobb är inte viktigare för att du har så mycket att göra, att du offrar din hälsa, din partner, din familj osv.

Det är inte lätt att hitta balans, jag vet. De flesta kämpar med det varje dag, även jag.

Men ibland hör man människor som satt stress i system, som bara kör på och inte reflekterar. Som söker sin identitet i arbetet och känner sig viktiga eller bekräftade genom att fly in i det.

Det är de människor som någon gång kommer få stå till svars inför sig själva, när det gått för långt. Om du har för mycket att göra, då kanske du har prioritera fel? Eller flyr något annat? Eller är uppvuxna med den inställningen? Eller har helt enkelt inte stannat upp och reflekterat?


Att maximera välmåendet privat och professionellt. Att må så bra som möjligt varje dag, och få en bra balans mellan allt, framförallt samspelet mellan jobb och fritid. Och det är inte lätt, men när man väl slutar stressa, så kan man hantera situationer på ett HELT annat sätt. Man kan möta svåra problem och hantera dem på ett starkt sätt, man kan hitta problemlösningar man aldrig sett innan, och man mår så mycket bättre! En insikt jag har fått är att man oftast inte gör mindre arbetsuppgifter eller mindres gjort än tidigare, när man slutar stressa. Men man får ett annat mindset som gör att du sorterar, prioriterar och jobbar bättre. Kanske är det just stressen i sig, som tar tid...

Att jobba hårt och mycket men utan att stressa, och med en balans och utan att offra allt för mycket på vägen, DET är framgång för mig.

Jag hoppas att det banar väg, till en bättre arbetsmiljö och livsstil till mig, de omkring mig och mina barn. Och till Dig, om det är det du väljer. För det går att få en balans, tror mig. Allt är möjligt om du väljer det och viljan finns!

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Allt i maj!

Renovering

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page