top of page

Renovering


Bild: uteköket

Vi renoverar köket, rejält. Har jag sagt att vi har två yngre barn och en katt? Det innebär att jag och katten och barnen har pendlat från vår sommarstuga ett tag nu ca 1.5h till jobbet, medans min man är hemma och jobbar med köket i "lugn och ro".

Att hitta grejer till skola, aktiviteter, jobb, kalas, kläder osv är en utmaning, samtidigt fokusera på jobbet och de utmaningar och slutrapporter vi har där. Det gäller att jag lever som jag lär så att säga. Jag försöker att sova så mycket som möjligt, träna, njuta av vårexplosionen. Det är verkligen inte så lätt måste jag erkänna men det går helt okej. Dock känner jag mig så otroligt trött, min energi är helt slut redan på eftermiddagen.

Det svåraste för mig är att faktiskt säga till när jag inte orkar mer, när jag känner att min gräns är nådd. Min man är som en ardennerhäst utan gränser (även om jag tror att det kommer komma ifatt efteråt...) och då känner jag mig otillräcklig när jag inte orkar ens hälften som han. Sen måste jag påminna mig om att jag tar hand om allt det andra, vilket i sig är tröttsamt inte minst psykiskt.

Förr kunde jag pressa mig hur långt som helst, och jag är uppvuxen så, att köra på tills det tar stopp. Men sedan jag blev sjuk för några år sedan, och nu jobbar med välmående av olika slag, (har mer erfarenhet och utbildning) så vet jag att jag inte kan puscha mig lika hårt längre. Ju äldre man blir ju mindre orkar man, svårare att återhämta sig, svårare att läka och .


Det här är också något som många klienter tar upp i stresshantering, att våga säga nej och hur svårt det kan vara. Säga nej till arrangemang de egentligen inte vill gå på men är rädda att "missa något" eller bli uteslutna från vänner. Säga nej till jobb, för att inte räcka till och förlora jobbet. Säga nej till saker vänner man vill träffa men man har inte tid eller ork under en period. Och så vidare! En väldigt vanlig stressfaktor som får oss att gå över våra gränser och allt som ofta in i väggen!

Så - det är min utmaning under den här renoveringen, att hålla balansen, våga säga ifrån när jag inte orkar.


Hur bra är du på att sätta gränser och att säga nej?


Ta hand om dig och gör en fin vecka!

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Allt i maj!

Förebilder

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page