top of page

Kvaila, kvaila


Visste ni att om du gör något som du aldrig gjort innan, eller inte är van vid, så lever du längre? I alla fall så är känslan det. Det fick jag lära mig nyligen när jag var ute och seglade med en kär vän. Vi har ett motto som går ut på att utmana oss i nya aktiviteter och lärdomar.

Segla är en av dem. Jag känner en person, Karin, som jag har spelat med (i band alltså ) och som jag även har jobbat med i Göteborg och som nu äger en fantastisk skonare-Mathilda af Mollösund.

Så vi mönstrade på i helgen och hade en underbar segeltur där vi lärde oss massa nya termer, och hissa segel osv. Vädret var omväxlande men det gjorde det bara mer spännande.

Att lära sig nya saker, även när man blir äldre kan ta emot. Motståndet kan ofta bli lite större, man blir gärna mer bekväm. Men det är viktigt, det behöver ju inte vara så stort som segling, utan bara borsta tänderna med vänsterhanden. Det är nämligen jättebra träning för din hjärna och skapar nya kopplingar vilket inte bara gör det lättare i förändringar utan också förebygger demenssjukdomar.

Så var modig, gå utanför ramen, testa nåt nytt.

Var rädd om dig och gör en grym vecka!

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page