top of page

Kritiska tankar


Det sägs att det flesta åtminstone någon gång tänker att "När ska jag bli påkommen, när ser de att jag inte kan det här", på jobbet eller andra tillfällen. Fast vi faktiskt är kompetenta, kan jobbet, är framgångsrika osv.

Hur kommer det sig kan man ju undra?


Hjärnan har lätt att fastna i samma gamla spår, som en repig gammal LP-skiva som går runt och runt, speciellt när det gäller negativa tankar. "Jag misslyckas jämt med det här, jag är så dålig, jag är ful osv.."

Kritiska tankar är också det som kan påverka vårt välmående, och även orsaka ett stort stresspåslag. När katastroftankarna börjar snurra, kommer även kroppen sättas igång, hjärtat slår snabbare och tillslut är kroppen försatt i stress och du har svårt att fokusera på dina arbetsuppgifter som vanligt. Känns det igen?

Detsamma gäller de negativa tankar du säger till dig själv framför spegeln, eller när du inte gjort allt som stod på din "Att göra lista".

Mental träning hjälper dig att kunna hantera just detta. Hantera, minska, och framförallt ändra dina kritiska tankar.

Du är inte dina tankar! Du kan förändra dem och ta kontroll, men det krävs träning. Ungefär som med att träna kroppen, du kan inte förvänta dig att du ska bli slimmad och vältränad första veckan, eller hur?

All förändring börjar i tanken! Du bestämmer när!

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Allt i maj!

Renovering

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page