top of page

Ge mig lite roligheter!

Den här tiden på året är inte alltid jättekul, så är det bara. Det tycker jag i alla fall inte jag, så jag hoppas inte nån blir förnärmad. Ofta råkallt och sällan snö, möjligen iskallt regn, inte vår knappt vinter, mitt emellan land...Hade det varit snö hade jag varit lite lyckligare för jag älskar verkligen att leka i snön, åka skidor, pulka, ljuset, ljudet, t o m att skrapa rutorna och skotta. Den här veckan verkar dock lovande med sol vilket gör mig barnsligt glad!

Så-nu är det verkligen dags att ösa på med tips och grejer för att må så bra som möjligt-hemma och på jobbet!!

Här är lite tips till mig själv och även dig om du behöver. (ja ni har hört det förr yadayada men det ÄR bra)

  • Träning-att passa på nu när det finns tid och man får även en dos endorfin och dopamin vilket gör att man mår bra.

  • Dagsljus- en dos dagsljus allra helst solljus men det är lättare sagt än gjort, är också bra för melatonin som gör att man kan sova om natten, och även för de andra signalsubstanserna. En lunch promenad med vän= perfekt energihöjare.

  • Meditera/mindfullness-rådde en klient i veckan att meditera fem min varje dag, i samma andetag berättade jag att det höjer IQ:t efter några veckor.... Tur att han hade humor, annars kunde det blivit galet. Men det är alltså sant.

  • Sova-passa på att sova ni som kan . Men även om man har svåra nätter av olika anledningar, ta lite vilopauser, slappa lite oftare än vanligt om du är trött.

  • Lek/socialisera gör roliga saker-baka eller laga mat och fyll hemmet av goda dofter, smaker. Ha middag med vänner, eller gå på museum, gör nåt du aldrig testat förut. Se roliga filmer eller klipp, skratta så mycket du bara kan. Jätte bra för kroppen och sinnet. Eller boka in nåt kul så du har nåt att se fram emot!

  • Mat-att äta hälsosamt är också jätteviktigt, dels för immunförsvaret och dels för det "kemiska välmåendet" i kroppen. Tips-ha en familjetävling där man ska få i sig minst 27 olika färger på frukt eller grönsaker i veckan. Enligt en dokumentär jag sett ska det visst stärka immunförsvaret markant.

Jaha då säger jag bara Lycka till så länge!


14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Allt i maj!

Renovering

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page