top of page

Vob!

Ja, jag tog lite bloggledigt förra måndagen. Jag hade helt enkelt inget att skriva om, känner mig lite tom. Kanske är årstiden innan man tar sats och blommar ut! ( gud vad cheezy det lät..)


Vabruari och sjukdomarna löser av varandra, och nu har även vi drabbats igen av sjukstuga.

När barnen var yngre hade vi dragkamp om vems jobb var viktigast, och vem som skulle vara hemma. Det bidrog till dålig stämning och stress, vilket även rinner över på det dagliga arbetet. Det är orimligt att ställa samma krav på en småbarnsförälder, som innan. Sömnlösa nätter, slitningar i relationen pga trötthet, vab osv, gråtande barn som lämnas på förskolan och man går till jobbet med ont i hjärtat, och räcker aldrig till..

Att vara småbarnsförälder är en stor utmaning med många påfrestande situationer.

Jag tror vi åldrades 10 år på ett bräde ibland....Det är också fantastiskt hur hjärnan oftast glömmer bort hur jobbigt saker var, eller hur ont saker gjorde. Man minns inte riktigt hur det var. Ni som är i det nu-häng i och håll ut, det går över!

Pandemin bidrog i alla fall till att vi lärde oss anpassa oss efter situationen och att jobba hemifrån .

Det är ändå en av de positiva konsekvenserna av den tiden, vi vet att det fungerar och har digitaliserat oss. Nu för tiden är det inte ovanligt att man vobbar (jobbar hemifrån när barnet är sjukt, eller man är krasslig själv)

När våra barn är sjuka nu, tar vi, jag och min man, varannan gång, för att det inte ska bli tjafs. Om det är något suuuuper viktigt möte, kan vi givetvis byta dag.

Det finns de som kör varannan vecka, eller att en person tar alla vab. Det viktiga i det hela är att ha diskuterat det INNAN det blir sjukstuga, så undviker man tråkiga bråk.


Jag vet hur det känns när man verkligen behöver jobba och är stressad och frustrerad. Men kom ihåg att man får tunnelseende när man är stressad, man tar sämre beslut och tänker inte alltid logiskt.

Om det verkligen ställs på sin spets så finns det absolut INGENTING som är viktigare än barnen, relationer och familjen! Det här är en väldigt kort period i livet i stort, ta vara på den!

Ta hand om dig!


29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Allt i maj!

Renovering

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page