top of page

Mod!


För ett tag sen fick jag en liten svacka där jag tvivlade på mig själv och min kompetens, som de flesta av oss gör lite då och då. Jag satte mig ner och gjorde en liten karta över mitt liv gällande utbildning, arbete och erfarenheter. Jag har nämligen ett stort block där jag skriver tidslinjer, listor i mängder och kartor, jag älskar verkligen det och tar upp det i ett senare inlägg.

Det jag kom fram till som var min allra största styrka var -MOD!

I de allra flesta avgörande upplevelserna, utbildningar och arbeten, har jag tagit de största stegen genom att bara hoppa/ bara gört (som man peppande säger i Östergötland) bara varit modig.

Det har varit helt fantastiska äventyr, erfarenheter och tagit mig dit jag är idag. Självklart med en del upp och ner gångar som inte är så roliga.

Den andra egenskapen jag haft med mig under min resa är att tro gott om människor. Den egenskapen är lurig. Jag har givetvis blivit utnyttjad, lurad och sårad flera tillfällen, men i det stora hela, de flesta människor är goda, om du har en intention att vara god mot dem. Och du måste ju göra det först, vara god och snäll och framförallt ha goda intentioner.

Att ha folk som trott på mig har också varit avgörande i många fall. Goda fina människor, vänner, chefer, familj och släkt, och det är inte självklart alla gånger. Jag har haft några stycken chefer, som hjälpt mig utvecklas, låtit mig ta ansvar, gett mig utrymme att få prova saker och låtit mig vara modig och utmanat mig. De har också låtit mig misslyckas. Det tror jag är viktigast för att utvecklas.

Men inget hade hänt om jag inte hade vågat. Jag har varit rädd varje gång, och är det fortfarande, rädd att prata inför folk, rädd att göra fel , rädd att åka hiss., rädd att ta beslut, rädd eller kanske mer obekväm i sociala medier..osv. Men jag låter det aldrig stoppa mig, jag hittar verktygen till att göra det ändå, igen och igen!

Nu skulle jag kunna fortsätta skriva om mod i all oändlighet precis som allt jag skriver om, men jag sätter punkt här för idag.


Var modiga! Det enda som händer är att ni kan misslyckas, och det finns ju inga misslyckanden, bara lärdomar......


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Allt i maj!

Renovering

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page