top of page

Slutat att slåssJag har hängt upp boxningshandskarna.

(Det var egentligen min pappas... )

Jag bråkar inte så mycket längre, vare sig som anställd eller privat.

Jag kommer ihåg när jag var yngre och nyanställd att jag ofta kunde ifrågasätta, helt orädd, slänga fram nya ideér utan en tanke på konsekvenser. Ibland kunde jag gå i klinsch när jag sa vad jag tyckte och tänkte, speciellt när jag trampat på tårna, på någon som jobbat i många år på arbetsplatsen.

Idag orkar jag inte det längre, i alla fall inte lika ofta. Jag skiljer på min privata åsikt och den professionella. Jag väljer noggrant mina strider, och är mer eftertänksam.

Jag tror att jag är mer nyfiken och öppen på alla plan, vill lyssna och lära mig mer, undrar vad som finns mer, där bakom, eller framåt.


Visste ni att under ca 30 år har man lättare att lösa problem och situationer i nuet, som man har lite erfarenhet av medans äldre löser problem baserat på erfarenhet och inlärd kunskap. Den kombon kan vara otroligt framgångsrik, och jag pratar mer ingående om den i min föreläsning.

Det är inte sällan jag möter arbetsplatser med konflikter mellan yngre och äldre anställda. Kanske föds en rädsla och konkurrens situation, eller rädsla av brist på erfarenhet och kunskap. Det här är viktigt att arbeta kontinuerligt med som grupp för att få ett bra team. Och framförallt ta fram de bästa ur varandra, trots olikheter, det är DÅ det händer grejer!


Den röda tråden i det här är:

  • Ta vara på de unga och nya förmågorna, kväv inte deras visioner och drömmar, tysta inte deras röster. De nya unga kommer med fräscha nya perspektiv och idéer.

  • Ta vara på de äldre medarbetarnas professionalitet, lugn och erfarenhet. De har också gjort misstag som blivit till viktiga lärdomar.

  • Stanna upp ibland, ge dig själv utmaningen att lyssna, att byta ut din vilja att föra fram din talan mot nyfikenhet. Se vad som händer. Kanske blir utkomsten början på något helt nytt.

Tillsammans blir ni ett stabilt team, med nytänkande och genomtänka ideér!

Att försöka se varandras möjligheter och styrkor istället för att direkt känna motstånd och konkurrens stärker er som team.


Hur ser det ut hos er? På vilket sätt jobbar ni med det?


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Allt i maj!

Renovering

Комментарии

Оценка: 0 из 5 звезд.
Еще нет оценок

Добавить рейтинг
bottom of page