top of page

hormonhaveri
Jag har precis haft ett hormonhaveri! I samband med byte av medicin blev det en rejäl turbulens i kroppen.

Det har inneburit att kroppen varit på hög varv, en inre stress så att det nästan vibrerar inombords. Dåligt tålamod, extremt dålig stresstålighet, och många fler effekter eller biverkningar. Som tur är VET jag att detta beror på hormoner och medicinen, och att det kommer att bli bra snart. (Och kan förklara det till mina nära och kära som är närmast omkring mig puh...)

Men jag träffar på så otroligt många som går runt och mår så här i min ålder. En del vet orsaken och en del vet inte alls varför. Det kan vara pms, pmsd, är i förklimakteriet. (eller någon annan orsak som jag inte tar upp här)

På japanska kallas klimakteriet för "Den Andra våren", lite härligare att säga kan jag tycka. Som att man får en ny chans liksom, andra halvan av livet, fint!

Det finns mycket att säga och prata om i detta ämne, och det börjar äntligen diskuteras även på arbetsplatser i stor utsträckning. Så viktigt inte minst för alla som har svår pmsd eller endometrios.

I vissa länder t ex Storbritannien och Australien har man t o m anpassat arbetsplats och förmåner efter Kvinnors hormonella balans, är inte det fantastiskt!

Mer om det berättar jag i min föreläsning "Individanpassad Effektivisering"

Det ska bli väldigt spännande att se när det kommer till Sverige, för det kommer det sannerligen att göra, förr eller senare. För vi är väl ett jämställt land ,med samma förutsättningar eller?.....


32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Allt i maj!

Renovering

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page