top of page

dra i handbromsen

Ni vet när stressen tar över, allt rullar på för fort och tankarna känns överväldigande? Det går inte att ta beslut, man velar, svårt att planera och prioritera eller att se klart.

Det är då jag brukar dra i handbromsen! Givetvis inte i bilen eller tåget heller för den delen, utan bara i mitt huvud.

Det är ett litet tips jag fick genom coachning för länge sedan som jag använt flitigt sen dess. När stressen är påtaglig och jag inte lyckas få ordning på tankarna har det gått långt och det är viktigt att stanna upp innan man tar massa beslut eller till slut crashar.

Vad innebär det då - jo jag stannar upp, släpper allt och börja titta utifrån på min situation. Vad har jag framför mig, vilka situationer, uppdrag åtaganden och händelser har jag som gör att det är så mycket? Ibland ser man inte förens man kliver ur sitt perspektiv och granskar utifrån. Därefter gör jag en hård prio lista där jag framför allt sätter mitt välmående främst genom att titta på de delar jag behöver för att må bra. vila, träning, kost, sociala relationer, mindfullness. Hur mycket av det har jag i nuläget osv. Sedan prioriterar jag in det och tar alla åtaganden och annat efter det. Det brukar lugna sig då, det gäller bara att komma ihåg att dra i handbromsen...

Och sen tar jag helt sonika en kaffe, chillar och njuter lite.
42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Allt i maj!

Renovering

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
bottom of page