top of page

Sylt & arbetsmiljö


När jag var 20 åkte jag och en kär vän till Sylt och tog jobb som städerskor på ett fint hotell. Sylt är en otroligt vacker ö i Tyskland dit rika och celebriteter åker och flanerar, eller surfar.

Jag kunde inte ett ord tyska, medans min vän hade läst tyska i skolan. Jag blev förvånad över att nästan ingen heller kunde engelska, men det var ju också ett av skälen att jag lärde mig lite tyska snabbare.

Det var definitivt en av det tuffaste jobb och arbetsplats jag haft, men också den absolut bästa lärdomen när det kommer till:


-att inte kunna språket i ett annat land, jag är oerhört ödmjuk inför den erfarenheten och vad det kan innebära.


-att jobba näst längst ner i jobb hierarkin, på det hotellet i alla fall. Längst ner kom diskarna som ofta var där mer eller mindre…legalt.


-att jobba i en helt annan arbetskultur, där arbetsmiljöfrågorna förmodligen var något förlegade ,om de ens var befintliga.


Den tiden och erfarenheten satte i alla fall en bra grund och förståelse i att vara invandrare (och då en frivillig som inte flytt från något), och även började intresset för arbetsmiljöfrågor, även om jag inte då förstod det.


Jag lärde mig också lite tyska på köpet och ALLA jobb var i princip lättare och bättre efter det! Och upplevelsen i helhet var faktiskt härligt! Jag älskar Sylt, och Tyskland osv. Jag har varma minnen från den tiden. Vi hade jättekul emellanåt och fick bland annat uppleva Surf VM och arrangemangen runt det.


Obs! Då det här var mitt första egna jobb långt hemifrån trygghet och familj så kan det givetvis påverka min upplevelse.33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Allt i maj!

Renovering

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page