top of page

Sorgen är skuggan av kärleken vi kändeLivet innehåller inte bara välmående, oavsett hur bra du är på att förändra tillstånd eller ta hand om dig själv. Den innehåller också sorg. Sorg som ser olika ut, är olika grund eller djup, hanteras olika och tar olika uttryck. Alla sörjer vi olika.


(Källa: Katarina Gospic, Hjärnforskare)

– Psykisk smärta ser nästintill likadan ut som fysisk smärta i hjärnan. Så att något gör psykiskt ont är att likställa med en mental käftsmäll.


Det kan vara svårt att fungera som vanligt, och ibland att jobba. Ta hjälp av nära eller kära eller professionell hjälp om du behöver. Andas, acceptera känslorna och det kommer gå över-This too shall pass.

Det finns så otroligt mycket att skriva och prata om när det kommer till sorg. Jag tror det är väldigt viktigt att våga göra det, prata, skriva, känna utan att vara rädda eller att vända sorgen ryggen. Ofta hör man andra säga att man inte vet vad man ska säga till någon som har sorg, vilket lämnmar personen ännu mer ensam. Det finns inget manus, eller rätt och fel, huvudsaken att man gör nåt, visar att man finns i alla fall.


Jag brukar tänka att sorgen vi upplever, när någon gått bort, är skuggan av kärleken vi kände. Det tycker jag låter vackert och lite läkande.


38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Allt i maj!

Renovering

Σχόλια

Βαθμολογήθηκε με 0 από 5 αστέρια.
Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες

Προσθέστε μια βαθμολογία
bottom of page