top of page

Räcker du till?I veckan som gick hade jag workshop där vi pratade om att räcka till. Vart går egentligen gränsen för vad som är jobb och privat.

Man jobbar på, tar ett större ansvar än vad som är överenskommet och vad man får betalt för, känner ett personligt ansvar för företaget. Och det tycker jag är både fina och bra egenskaper MEN...ofta går det för långt.

För min del, förändrades det när jag stannade upp och skapade tid till att reflektera och att riktigt fundera över var MINA GRÄNSER går, vad JAG tycker är ok.

För oftast rullar vardagen på, och vi sliter och jobbar både på jobb och hemma, gränserna blir flytande och vi vill så gärna räcka till och vara bra överallt. Men när vi inte har några gränser finns det heller inget tak, inget stopp för hur mycket vi ska göra, hur långt vi ska gå. När är det bra nog?

Veckan som gick bestod av väldigt mycket jobb, deadlines, möten, konferenser, föreläsning, fotbollsträning för barnen, barn som behöver tröstas och prata om kompisar och livet, logistik för att hämta, lämna, en förälder som är sjuk och behövde uppbackning på vårdhemmet osv... Att räcka till som sagt. I mitt fall är min enda framgångsfaktor att inte stressa, att prioritera, att acceptera och anpassa . Jag brukar oftast inte boka in så mycket grejer, och har återigen dragit lärdom av att kroppen och huvudet tar alldeles för mycket stryk av det, så nästa gång har jag en måttstock på hur mycket jag orkar.


När man är i hjulet så är det lätt att få skygglappar och skylla ifrån sig på andra.

Du är ansvarig och har förmågan att hantera och prioritera ditt liv till mer balans.

På vilket sätt du gör är upp till dig. Endel klarar det själv, en del har som jag tagit professionell hjälp.

Jag har en egen coach som hjälper mig att skapa tid för reflektion och hitta mina gränser och tankar.

Och det tar tid att lära sig att prioritera rätt, hitta balans, säga ifrån osv.

Börja med att skriva ner exakt i detalj hur du skulle vilja att din vecka såg ut. Sen väljer du det minsta steget du kan göra för att skapa en bra vecka, kanske ta bort saker, lägga till saker .

Ta hand om dig och gör en fin vecka! Du räcker till gott och väl!

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Allt i maj!

Renovering

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page