top of page

Livets vågspel


Kan inte undvika att skriva om det - VÄDRET!

Det är så roligt att vi varje år blir förvånade och besvikna över att det ena dagen är vår och ena dagen vinter, då det faktiskt är så VARJE år. Det är väl ändå det som gör det härligt när våren till slut vinner över vintern och slår till PÅ RIKTIGT! Jag blir oftast för ivrig varje år och köper blommor för tidigt som dör av den sista frosten. Man är ju lite smått taggad på vår nu.


För några veckor sedan pratade jag med en vän om att jag kände att nu, nu har jag lite flow. Känner ni igen det, när man känner att många saker lägger sig på plats och allt går bra? Snart vänder det, sa jag då. Och så är det ju, livets vågspel. Det måste man ju bara acceptera tänker jag. Och det gjorde det, vände till ett oflyt... Vi blev sjuka(igen japp!!) och firade påsk på halv styrka, ställde in en efterlängtad mindre resa, diskmaskinen pajade och nu är också bilen på verkstaden... Behöver jag ens nämna vädret.

Det är okej att tycka att livet suger ibland och att allt är skit och orättvist, för det är det ju!

Som tur är så känner jag inte så , inte just idag i alla fall, och väljer att hantera det för vad det är, livets vågspel; och just nu är jag i en liten dal. Med risk för att låta präktig eller käck. Men jag tror att livet blir lättare och roligare om man kan backa lite från allt som händer, se det lite från distans. Skratta åt eländet.

Vet ni att det finns forskning på att du lever längre och till och med ser yngre ut med en positiv livsinställning. Ja det är sant faktiskt. Den forskningen tar jag ibland upp i min föreläsning och berättar hur du gör.

Jag hoppas du får en fin vecka min vän! Ta hand om dig!


81 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page