top of page

Hur tar du dig an en svår utmaning?

Det här är något jag brottas med både med mina barn och på jobbet, och även mig själv.

Hur tar du dig an en svår utmaning?

Är du snabb med att säga- Det här kan inte jag, det kommer aldrig gå.

Eller är du en av dem som säger- Intressant, det här blir spännande att ta sig an.


Jag har alltid älskat problemlösning av olika slag. Men jag har också dåligt tålamod när det gäller vissa uppgifter, tex trassel av halsband, knutar osv... Då är jag snabb att ge upp. Det här är något jag jobbar på själv, att ta ett djupt andetag, försöka att stå kvar i den jobbiga känslan och tänka att jag faktiskt kommer klara få upp trasslet. (bara ett exempel)

Det går bättre och bättre- faktiskt!

Som förälder brukar man också ropa till sina barn- Ge inte upp nu, du klarar det, du måste försöka och träna osv. Fast man i nästa stund sedan själv kanske utropar att -Jag är sååå dålig på tekniska saker, jag klarar inte det här osv.


Är ni med på vad jag menar?


Det här är skillnaden på ett statiskt och dynamiskt mindset!

Statiskt är det negativa synsättet där man tror att man inte kan träna upp sig till bättre förmåga. Och det dynamiska. som är att man tror man kan träna upp sig till oanande höjder. Man kan tänka att hjärnan är som en muskel som man kan träna upp att bli större och bättre.

Carol Dweck är den amerikanska psykologen som myntade det uttrycket och har gjort oerhört mycket forskning kring just

-Grotwht mindset.


En grundläggande förutsättning för ett bra självledarskap och det som jag föreläser om under våren och hösten 2024!

" Grunden till allt som har med framsteg och välgång att göra-Growht mindset!"29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Allt i maj!

Renovering

Bình luận

Đã xếp hạng 0/5 sao.
Chưa có xếp hạng

Thêm điểm xếp hạng
bottom of page