top of page

Det blir inte alltid som man tänkt sig....

Nej, det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag hade ett annat ämne att skriva om idag men det blir något annat.

Jag har haft en bra vecka, lite flow faktiskt, och sedan framåt helgen så började det ta slut, mitt flyt. Jag ringdes hem av sjukt barn, missade ett möte. Hade ändå en skön lördag på landet, som på söndagen slutade med att tillbringas på akuten med en mor som ramlat och fått höftkulan ur led... för att sedan komma hem till ett barn som fick 39 i feber över en handvändning! Det innebär att jag och min man återigen fick sätta oss ner, kolla vilka möten och dagar som är viktigast, konsekvenser och handlingsplaner... Imorgon är jag tvungen att ställa in ytterligare ett möte som jag ställt in två gånger tidigare för sjukt barn.

Livet livet! Det jag vill skriva om är just detta-vågspelet mellan arbete och privatliv och det viktigaste vi har-familj och vänner och hälsa

När det intensieras med utmaningar, stressar vi upp oss för att orka med att prestera som vanligt, och att inte göra någon besviken. En jakt som sällan blir lyckad...


För två år sedan bestämde jag mig för att aldrig mer stressa och har inte gått i gång och känt den känslan sen dess vilket är helt fantastiskt och som jag är ödmjuk inför. Jag har givetvis känt av början på stress, men kunnat hantera den i tid. (hur jag gjorde berättar jag i mina föreläsningar)

Poängen med det här inlägget är-Livet svämmar över ibland, vad det än gäller, ibland tar privat livet över, ibland arbetslivet. Och ju äldre vi blir ju svårare har vi att hantera stressiga situationer, rent kemiskt i kroppen, visste du det?

Vi måste acceptera att ibland tar arbetet mer tid, och ibland tar privatlivet mer tid, därav vågspelet, det jämnar ut sig i längden!

Men om vi inte har lärt oss att hantera stressen som uppstår i det, så blir vi själva sjuka, eller relationer går sönder, våra barn blir drabbade osv. Det drabbar både privat och arbetsliv!

Och jag VET att det ibland är stora case på jobbet som måste göras och slutföras, men en liten heads up till arbetsgivare och kollegor är ändå att innan man slänger ur sig en uppmaning om det, så ta en liten reflektion.


Hur jobbar du för att hantera din stress? Behöver du hjälp?

Ta hand om dig!

Gör en fin vecka.

34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Allt i maj!

Renovering

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page